Човечка храна за кучиња – категорија: мал ризик

Категорија мал ризик означува дека доколку храната се дава совесно и умерено, доколку се отстранат семките, коските и сите делови од продуктот кои логично би биле опасни за кучето (давење, иритација на желудник и црева) овие продукти се безбедни за конзумирање. Како и во претходниот пост, прво понудете му малку на кучето и доколку му се допадне давајте умерени количини. Рибата и морските плодови не ги давајте живи, згответе ги без зачини за да избегнете внесување на бактерии и вируси во кучето. Отстранете ги коските, кожата и  лушпите. 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply