ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Астма кај мачките се јавува како алергиска реакција на инхалирани (вдишани) алергени или супстанци кои го стимулираат имуниот систем на мачката да се брани. Кога мачката прв пат ќе вдише алерген, нејзиниот имун систем создава специфични […]