Tag: куче

Домашно приготвeна храна за кучиња – НУТРИТИВЕН ВОДИЧ

Многу сопственици на кучиња денес се повеќе и повеќе размислуваат да им готват на своите крзнени членови од семејството како алтернатива на комерцијалната храна полна со адитиви и бои. Многу […]

Read More

Епилепсија кај кучиња и мачки

Примарна епилепсија или позната и како идиопатска/спонтана/од непознато потекло, се дијагностицира кај околу 5% од кучињата и половина процент од мачките. Се дефинира како повторувачки напади со недефинирана структурна причина. […]

Read More

Тоби

Тоби веќе долго време бара дом. Навикнат на живот со мачки би се приспособил во секој дом. Прекрасен мажјак спремен за љубов. Вакциниран и прочистен од внатрешни и надворешни паразити. […]

Read More

Орео [ВДОМЕН]

Се вдомува Орео 🙂 Самото име кажува за неговиот карактер, сладок како колаче 🙂 Малечок мажјак, со почетна фаза на рахитис но под терапија со масажа, калциум и АД3 капки. […]

Read More