Домашно приготвeна храна за кучиња – НУТРИТИВЕН ВОДИЧ

home-cooked dog food

Многу сопственици на кучиња денес се повеќе и повеќе размислуваат да им готват на своите крзнени членови од семејството како алтернатива на комерцијалната храна полна со адитиви и бои. Многу е важно да се знае дека секогаш кога на милениците им даваме домашно приготвена храна таа мора да е убаво и темелно измиена (овошје и зеленчук) за да се ослободиме од паразити и добро зготвена (месо) за да се ослободиме од микроорганизми кои можат да му наштетат на миленикот.
Домашното спремање на оброкот за куче не е така едноставен предизвик затоа што ќе мора да се погрижите да ги содржи сите потребни нутритиенти во соодветниот сооднос. На инфографикот подолу можете да ја погледнете основата на секој оброк и на што треба да обрнете внимание 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *