ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Кучињата се природно љубопитни животинки и многу често ќе се најдат во „смешни“ ситуации и ќе им треба наша помош. Но, понекогаш постои и опасност да се биде премногу љубопитен ако се најдат премногу блиску до […]

Доколку чувате домашно милениче, без разлика дали се работи за куче или мачка, од витално значење е да можете да ги препознаете предупредувачките знаци кои укажуваат на рак. Ракот е една од главните причини за смртност […]

Анксиозност кај кучињата е се почеста појава и многу сопственици на кучиња не ги препознаваат симптомите. Или мислат дека се работи за карактер на кучето (чивава е па затоа ги лае комшиите) или едноставно не ги […]

Здравствената состојба на шепите на кучињата е нешто за кое треба постојано да сме во тек. Шепите се константно во контакт со подот и земјата, па затоа е особено важно да бидат целосно здрави. Шепите можат […]

Многу сопственици на кучиња денес се повеќе и повеќе размислуваат да им готват на своите крзнени членови од семејството како алтернатива на комерцијалната храна полна со адитиви и бои. Многу е важно да се знае дека […]

Многу сопственици на кучиња не се свесни колку снегот и мразот им штетат на нивните крзнени миленици. Постои голема разлика помеѓу чистиот снег на планина и оној во град. Градскиот снег по улиците е полн со […]

    Закон за благосостојба на животните (кликнете ⇑ за да го прочитате законот)   Закон за благосостојба на животните во Република Македонија постои. НО, не се применува целосно. Наша задача е да бараме од властите, […]