Интервју: Важноста на вдомувањето и животот со 3 мачки – Александра Бабамова

„Вдоми, не купувај“ е мото што е распространето низ целиот свет кое тотално го поддржувам, и затоа сега низ дома ми трчкаат три мачиња – поранешни уличарчиња. Идејата беше да […]

Read More

10 Предупредувачки Знаци за Рак кај Кучињата и Мачките

Доколку чувате домашно милениче, без разлика дали се работи за куче или мачка, од витално значење е да можете да ги препознаете предупредувачките знаци кои укажуваат на рак. Ракот е […]

Read More

Астма кај мачки

Астма кај мачките се јавува како алергиска реакција на инхалирани (вдишани) алергени или супстанци кои го стимулираат имуниот систем на мачката да се брани. Кога мачката прв пат ќе вдише […]

Read More

Проблеми со шепите кај кучињата – 10 ситуации на кои треба да обрнете внимание и како да се справите

Здравствената состојба на шепите на кучињата е нешто за кое треба постојано да сме во тек. Шепите се константно во контакт со подот и земјата, па затоа е особено важно […]

Read More

Домашно приготвeна храна за кучиња – НУТРИТИВЕН ВОДИЧ

Многу сопственици на кучиња денес се повеќе и повеќе размислуваат да им готват на своите крзнени членови од семејството како алтернатива на комерцијалната храна полна со адитиви и бои. Многу […]

Read More