ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Исто како кај луѓето, кучињата покажуваат алергиски симптоми кога нивниот имун систем ги препознава секојдневните супстанци (алергени) како опасни. Иако овие алергени се нормално присутни во околината и безопасни за повеќето животни, куче со алергија би […]

ПРОМЕНА ВО ОДНЕСУВАЊЕТО Мачките инстинктивно ја кријат болката, механизам за преживување кој го развиле за да бидат безбедни во дивината. Но ова не ja олеснува работата на луѓето кога има некаков проблем. Многу често, кога мачката […]

ГУБЕЊЕ НА АПЕТИТ Повеќето кучиња ја обожаваат својата храна, па прескокнување на оброк треба да биде загрижувачки знак дека вашиот крзнен пријател не се чувствува добро. Некои раси на кучиња, како ловечките кучиња, се така дизајнирани […]