ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Многу сопственици на кучиња денес се повеќе и повеќе размислуваат да им готват на своите крзнени членови од семејството како алтернатива на комерцијалната храна полна со адитиви и бои. Многу е важно да се знае дека […]

Kокосовото масло стана популарно во исхраната на луѓето во последните неколку години поради неговите огромни здравствени придобивки. Се верува дека дека кокосовото масло придонесува за зајакнување на имуниот систем, помага во намалување на телесната тежина, делува […]

Ноември, лисјата паѓаат и градот е во сите бои на есента. Се сладиме со топли костени и печена тиква. До нас е нашиот крзнен љубимец и не гледа со своите молежливи очиња. Се прашуваме дали смееме […]

Оваа категорија носи умерен ризик затоа што треба многу да внимаваме кои од овие продукти ги даваме на нашето куче и секако да бидеме сигурни дека овошјето и зеленчукот ги даваме без семки. Морам да нагласам […]

Категорија мал ризик означува дека доколку храната се дава совесно и умерено, доколку се отстранат семките, коските и сите делови од продуктот кои логично би биле опасни за кучето (семки, опасност од давење, иритација на желудник […]