ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Кучињата се природно љубопитни животинки и многу често ќе се најдат во „смешни“ ситуации и ќе им треба наша помош. Но, понекогаш постои и опасност да се биде премногу љубопитен ако се најдат премногу блиску до […]

Доколку чувате домашно милениче, без разлика дали се работи за куче или мачка, од витално значење е да можете да ги препознаете предупредувачките знаци кои укажуваат на рак. Ракот е една од главните причини за смртност […]

Се прашувате колку вашето куче може да издржи на студот? На инфографикот погледнете како издржуваат кучињата на дадена температура зависно од нивната раса и големина. И не се срамете да им облечете џемперче, сепак нивното здравје […]

Зборувавме за стерилизација на женските кучиња како мерка за контрола на популацијата на кучиња и намалување на бројот на животни на улица. Но, освен женките, опција за намалување на бројот на кучиња кои слободно шетаат по […]

Тоби веќе долго време бара дом. Навикнат на живот со мачки би се приспособил во секој дом. Прекрасен мажјак спремен за љубов. Вакциниран и прочистен од внатрешни и надворешни паразити. Мешавина од ретривер. Лице за контакт: […]

Се вдомува Орео 🙂 Самото име кажува за неговиот карактер, сладок како колаче 🙂 Малечок мажјак, со почетна фаза на рахитис но под терапија со масажа, калциум и АД3 капки. Прочистен од паразити. Ќе биде со […]

Kокосовото масло стана популарно во исхраната на луѓето во последните неколку години поради неговите огромни здравствени придобивки. Се верува дека дека кокосовото масло придонесува за зајакнување на имуниот систем, помага во намалување на телесната тежина, делува […]

Оваа категорија носи умерен ризик затоа што треба многу да внимаваме кои од овие продукти ги даваме на нашето куче и секако да бидеме сигурни дека овошјето и зеленчукот ги даваме без семки. Морам да нагласам […]