Човечка храна за кучиња – категорија: мал ризик

Категорија мал ризик означува дека доколку храната се дава совесно и умерено, доколку се отстранат семките, коските и сите делови од продуктот кои логично би биле опасни за кучето (семки, опасност од давење, иритација на желудник и црева) овие продукти се безбедни за конзумирање.
Како и во претходниот пост, прво понудете му малку на кучето и доколку му се допадне давајте умерени количини.
Рибата и морските плодови не ги давајте живи, згответе ги без зачини за да избегнете внесување на паразити, бактерии и вируси во кучето. Отстранете ги коските, кожата и  лушпите. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *