ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Зборувавме за стерилизација на женските кучиња како мерка за контрола на популацијата на кучиња и намалување на бројот на животни на улица. Но, освен женките, опција за намалување на бројот на кучиња кои слободно шетаат по […]

Kокосовото масло стана популарно во исхраната на луѓето во последните неколку години поради неговите огромни здравствени придобивки. Се верува дека дека кокосовото масло придонесува за зајакнување на имуниот систем, помага во намалување на телесната тежина, делува […]

Ноември, лисјата паѓаат и градот е во сите бои на есента. Се сладиме со топли костени и печена тиква. До нас е нашиот крзнен љубимец и не гледа со своите молежливи очиња. Се прашуваме дали смееме […]

Категорија мал ризик означува дека доколку храната се дава совесно и умерено, доколку се отстранат семките, коските и сите делови од продуктот кои логично би биле опасни за кучето (семки, опасност од давење, иритација на желудник […]

Исто како и ние, нашите кучиња се постојано изложени на бактерии, паразити и вируси кои можат да предизвикаат здравствени проблеми. Нивниот имун систем игра голема улога во одржувањето на здравјето на кучето. Добар имунитет ќе му […]

Најлесен начин да бидеме во тек со здравјето на нашиот крзнен љубимец е преку изметот. Секој ден кога го шетаме нашето куче и го носиме да изврши нужда, го собираме изметот и го фрламе на соодветно […]