Што ни кажува бојата на изметот за здравјето на нашето куче?

Најлесен начин да бидеме во тек со здравјето на нашиот крзнен љубимец е преку изметот. Секој ден кога го шетаме нашето куче и го носиме да изврши нужда, го собираме изметот и го фрламе на соодветно место. Барем би требало 🙂 Најпрактичен начин за да знаеме дека кучето е здраво или треба да одиме кај нашиот ветеринар е со едноставно гледање на изметот. Доколку забележите промена на боја како на сликата или нешто невообичаено, веднаш однесете го кучето на ветеринар. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *