ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Инфекција со калици вирус е честа состојба кај мачките. Вирусот го напаѓа респираторниот систем – белите дробови и дишните патишта – устата (улцерации на јазикот), цревата и мускулоскелетниот систем. Оваа болест е многу заразна кај невакцинирани […]