ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Инфективниот хепатитис кај кучињата е предизвикан од страна на кучешкиот adenovirus CAV-1, тип на ДНК вирус кој предизвикува инфекции на горниот респираторен систем. Овој вирус ги напаѓа функционалните делови од органите, особено црниот дроб, бубрезите, очите […]