ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Одредени раси на кучиња се подложни на отежнато, опструктивно дишење поради формата на нивната глава, муцка и грло. Од оваа состојба патат најчесто кучињата кои припаѓаат на групата „брахицефалични“ раси на кучиња. Терминот „БРАХИЦЕФАЛИЧНО“ означува „кратка […]