ВЕТЕРИНАРНИЦА

за здрави и среќни домашни миленици

Пнеумонија е воспаление на белите дробови и дишните патишта кое предизвикува потешкотии во дишењето и намалување на дотокот на кислород во крвта. Постојат многу можни причини за пнеумонија. Најчестиот причинител на пнеумонија е вирусна инфекција на […]

Ушните грини се микроскопски паразити кои го живеат својот животен циклус во внатрешноста на ушниот канал и се хранат со мртви клетки. Најчестиот тип на ушни грини кои ќе ги сретнете е Otodectes cyanotis. Присуството на […]